kõhukinnisusest vabaks

Kõhukinnisusest vabaks - lõpuks täisväärtuslik elu

Hei, mina olen Maigrit (24), töötan juhiabina ja olen eelmise aasta suvest ka ettevõtte omanik. Ennast tegelikult pean suureks tervise entusiastiks  - armastan rääkida kõigest, mis seondub ühel või teisel moel tervisega ning eelkõige seedimisega, sest aastaid tagasi seljatatud toitumishäire jättis mulle karimid seedeprobleemid ning kõhukinnisuse. 

Eelmise aasta alguses mõistsin, et eelpool mainitu on see, mis mul päriselt silma särama paneb ja millest võiksin arutada tunde. 

Olles vaid 15. aastane kujunes mul välja toitumishäire (anoreksia). Veetsin ühed parimad aastad enda elust lastehaiglas… 

Sain haiglaravi ligi kaks aastat enne kui normaalkaalu saavutasin. Haiglas oldud aeg tegi aga laastava töö seedimisele, sest haiglatoit nagu rasvased, magusad saiakesed, suhkrut täis jogurtid, gluteenrikkad toidukorrad, rasvas praetud kotletid, minimaalselt värsket toitu, vähene liikumine - see kõik tegi oma töö. 

Saavutades taas normaalkaalu said aga alguse uued mured nagu karmid seedeprobleemid ja nädalaid kestev kõhukinnisus. 

 

Sümptomid, mis muutsid mu igapäevaelu piinavaks 

Kui ajas tagasi mõtlen, siis usun, et ‘’tipphetk’’ oli see, kui ma ei käinud ligi 3.5 nädalat tualetis number kahel. 

See meeletu raskustunne, gaasid, paistetus, veepeetus, iiveldus, ‘’ajuudu’’, keskendumisraskused, kaalutõus, energiapuudus: kõik need sümptomid muutsid igapäeva toimetused piinavalt raskeks ja mu enesehinnang langes meeletult. 

 

kõhukinnisusest vabaks magneesiumi abil

 

Koolis käimine oli keeruline, rääkimata treenimisest või kooli kõrvalt tööl käimisest, sest koguaeg oli lihtsalt meeletult raske olla.

Olen hariduselt personaaltreener ja paberid kätte saades arvasin, et see ongi see, mida soovin teha - aidata teisel jõuda parema endani läbi treeningute. Kui selles valdkonnas tegutsema asusin, siis mõistsin, et ükskõik kui palju me väliselt ei pingutaks, meie tervis saab alguse seestpoolt.

See ‘’avastus’’ lükkas mind omakorda intensiivsesse arengusse, kus mõistsin, et see, mis toimub meie sees on palju olulisem, väärtuslikum ja põnevam. Sealt algab meie tervis! 

kõhukinnisuse sümptomid

 

Tervenemise teekond sai hoo sisse

Kõik need eelpool mainitud sümptomid ja avastused viisid mind lõpuks arengusse (igas halvas on alati ka killuke head) ning ma mõistsin, et nende sümptomitega elamine ei ole normaalne, see ei peaks nii olema. 

Olles kõigest 20 aastane ja kannatades kõikide nende probleemide käes tundsin ma, et ma nagu ei elagi… 

Tahtsin kogeda seda kergustunnet, energiat, tahtsin tunda end elus nagu teised minu vanused. Otsustasin lõpuks võtta tervise enda kätesse, sest ma ei saanud ka edasiviivat abi arstidelt. 

Ma katsetasin üht, katsetasin teist ja vaikselt hakkas pall positiivses suunas veerema. 

Aastast-aastasse nägin ma väikeseid edusamme (muutes toidulauda, kasutades ensüüme, treenindes teadlikult, toetades närvisüsteemi), kuid pidevalt oli siiski tunne, et midagi on mu heast seedimisest ikka puudu. 

Olin saanud seedimise küll regulaarsemaks ning tualetti sain külastada peaaegu igapäevaselt ent siiski pidin ma toetuma kohvile, et üldse saaksin number kahel käidud, kõhus olid tihti tugevad spasmid ja ‘’rahutus’’. 

ReMag magneesium: valgus tunneli lõpus

2023 aasta sügisel nägin aga, et tuttav jagas rohkem infot magneesiumi ja selle olulisuse kohta ning infot ka selle kohta, kuidas mängib olulist rolli magneesium meie seedesüsteemi heas toimimises. 

Ma ei olnud varasemalt kordagi mõelnud magneesiumi peale, et see võiks kuidagi minu seedimist toetada. 

Olin väga skeptiline ent nagu mul kombeks erinevaid asju katsetada, et enda seedimist parandada, siis otsustasin siiski magneesiumi maailma rohkem süveneda ja uurida magneesiumi kohta lähemalt. 

Lugedes seda magneesiumi raamatut SIIN mõistsin, et magneesium võib tõesti minu teekonda tervenemisel toetada, see võib olla valgus pika tumeda tunneli lõpus. 

Uurisin erinevaid magneesiume, mis täna Eesti turul on saada, analüüsisin, mis on erinevused, lugesin mitmeid postitusi ning andsin lõpuks piko-ioonilisele magneesiumile võimaluse (ReMag)

Mind kõnetasin enim just see hariv sisu ja põhjalikkus. See tekitas mulle usalduse ning mõtlesin, et miks mitte proovida! 

Alustasin väga väikeste kogustega ja kahel esimesel kuul ma muutusi ei märganud, olin kergelt skeptiline, kas üldse tulemusi näen, aga kõik hea võtab aega! 

Olles tänaseks järjepidevalt ReMag magneesiumi võtnud ligi pool aastat ning kuust-kuuse koguseid suurendanud, siis saan öelda, et nüüd ma tunnen suuri, elukvaliteeti parandavaid muutusi!

 

Piko-ioonilise magneesiumi abiga kõhukinnisusest vabaks

Kui ReMag piko-ioonilist magneesiumit päeva vältel smuuti või vee sisse segan, siis on kindel see, et kõhukinnisust pole! 

On juhtunud nii, et kui lähen tööasjus mõneks päevaks kodust ära ja unustan magneesiumi koju, siis ei ole soolestik nii mõnus ‘’pehme’’ ja kõhukinnisus kimbutab uuesti. 

Magneesiumi abil olen aga kõhukinnisusest vabaks saanud ning lõpuks käib kõht väga regulaarselt läbi. 

Muidugi mängib palju rolli ka toit, mida söön ent magneesium on ääretult palju minu paremale, regulaarsele, heas korras seedimisele kaasa aidanud. 

Ma ei uskunud, et magneesium võibki olla see puuduolev lüli minu tervenemises! Täna ma saan süüa isegi neid toite, mis varasemalt seedimist ärritasid ja mille suhtes on mul kerge toidutalumatus (gluteen, piimatooted, suhkrurikkad toidud). 

Mõistagi ei peagi neid suurtes kogustes sööma ent on ääretult hea teada, et ma ei pea enam peale nende toitude söömist pikali viskama ja ootama, et valu soolestikus laabuks. 

piko-iooniline magneesium ReMag

Soovitan ReMag magneesiumit kõigile, kes soovivad elukvaliteeti parandada 

Mina leian, et skeptilisus tänasel päeval on hea isikuomadus ja skeptiline tasub olla, aga tasub olla ka uudishimulik, tasub ise uurida, analüüsida ning rohkem lugeda. 

Kui ma ei oleks „MAGNEESIUM - Täieliku Tervise Puuduv Lüli“ raamatu inglise keelset versiooni lugenud (mis on ääretult harviv ja aitab mõista magneesiumi olulisust), siis mul ei oleks ka täna selliseid tulemusi.

Enda kogemuse põhjal olen soovitanud ReMag magneesiumi enda lähedastele ja ka nemad on tänaseks näinud huvitavaid muutusi - kes on lahti saanud öisetest jalakrampidest, kes on saanud leevendust ärevusele. Kes ei proovi, see ei saagi tunda selle magneesiumi võlusid! 

Vaata veel:

Kõhukinnisus: TOP 5 parimat lahendust

Stabiliseeritud piko-ioonilised mineraalained

Remyte: stabiliseeritud piko-iooniliste mineraalainete kompleks

Stabiliseeritud piko-iooniline magneesium - miks see nii eriline on?

Migreenid ja peavalud

 

Tagasi blogisse

Kirjuta kommentaar

Kommentaar peab läbima modereerimise.